Turisztikai látnivalók

 Valea Ordincusii spre Ghetarul de la Scarisoara, atractii turistice Valea Ariesului

élyi Szigethegységben, valamint történelemmel, néha elfelejtett történelemmel telített helyeket. Hátukon hátizsákkal, kerékpárral vagy autóval, a Mócföld jellegzetes tájképeit láthatják, bejárhatják az Erdélyi Szigethegység turisztikai útvonalait, amelyek harmonikusan ötvözik a havasi legelők lágy vonalait a meredek lejtőkkel, domboldalakat szénakazalokkal, és hagyományos faházakkal, magas sziklafalú völgyeket.

égy csodálatos útvonal az Aranyos-völgye turisztikai útvonala, az Alsóvidrából induló kocsiútvonal, a Száraz-Őr völgyén keresztül, amelyen megközelítőleg 1 km után az Ördöngös-völgy lábához érnek, amely az Aranyosfői Jégbarlanghoz vezet, a legnagyobb földalatti gleccserhez Romániában.

Az Aranyosfői Jégbarlangoz vezető úton, az Ordincusii Hasadékon, észrevehető a János-kapu barlangjához vezető útmutató, ahol már a kezdetektől elámulnak a hely csodálatosságától és érintetlenségétől. A barlanghot az erdei hegyi ösvényen át lehet megközelíteni.

A János-kapu barlangja ezen hasadék egyik legfontosabb barlangja, amely lenyügöző csúcsíves formájú bejárattal rendelkezik, és több mint 10 m magas, csak a barlang első része látogatható, a többi zárva van a denevérek védelmére.

Spre pestera Poarta lui Ionele, obiective turistice Valea Ariesului

Casa memoriala Avram Iancu, turism Valea Ariesului

Az Avram Iancu emlékház és az Avram Iancu községben található etnográfiai kiállítás egy visszatérés az időben és a román szívünk egy lappangó részének megtalálása.

égy másik érdekesség Avram Iancu közelében a Csigás domb és a Pisoaia Vízesés Rezervátuma.

A Pisoaia Vízesés egy nagyon csodálatos víz esés, kb. 18 m, égy kavicsos mészkő oldallal.

A gyalogtúrák szeretőnek, az Avram Iancu község egy közbenső pont a Gaina hegy felé.

A téli játékok kedvelői részt vehetnek síelésben, snowboard, szánkózásban, az ösvényeknek ilyenekben is bőven lesz részük. Így az aranyoslepusi sípályák az Erdélyi Szigethegységben, Vártop I, és Vártop II-n, az egész szezon időtartama alatt hóval fedettek, azaz decembertől-márciusig. Sífelvonókkal van felszerelve, amelyek jól karbantartottak és éjszakai világítással is rendelkeznek.

A gyerekek, a fiatalok és a szülők, akik a szánkókat kedvelik, együtt örülhetnek az elválasztott, és erre a célra kialakított pályának.

 

 

 Partia de sky de la Arieseni, obiective turistice Valea Ariesului

Vedere partia de sky Arieseni, turism Valea Ariesului

200 m-re az Aranyoslepusi-Vártopi sípályáktól, és Aranyös-völgyi sípályáktól, Lehetőségük van korcsolyázni. A korcsolyapálya mű, és 105 négyzetméter felületű.

Mint egy újdonság, a 2010-es évben, felavatjuk a a felsőgirdai sípályát. A sípályát éjszaka kivilágítot felvonókkal, és hóágyúkkal szereljük fel.

Top