Atractii turistice

 Valea Ordincusii spre Ghetarul de la Scarisoara, atractii turistice Valea Ariesului

Avand ca punct de plecare Cabana Cotul Ariesului, vara puteti vizita multe si minunate daruri ale naturii din Muntii Apuseni cat si locuri incarcate de istorie, de o istorie uneori uitata. Cu rucsacul in spate, pe bicicleta sau cu masina veti vedea peisaje specifice Tarii Motilor, trasee turistice in Muntii Apuseni, care imbina armonios liniile domoale ale plaiurilor cu versantii abrupti, dealuri cu capite de fan si case traditionale din lemn, vai cu pereti inalti de stanca.

Un spectaculos traseu de vizitat, traseu turistic Valea Ariesului, este drumul carosabil din Vidra de sus - Girda Seaca pe care se ajunge, dupa aproximativ 1km, la gura Vaii Ordincusa catre Ghetarul de la Scarisoara, cel mai mare ghetar subteran din Romania.

Pe drumul catre Ghetarul de la Scarisoara, Cheile Ordincusii, veti intalni indicatorul catre pestera Poarta lui Ionele, unde de la inceput veti ramane uimiti de frumusetea si salbaticia locului. Accesul la pestera se face pe poteca de munte prin padure.

Poarta lui Ionele este una dintre cele mai importante pesteri din aceste chei, cu o intrare impresionanta de forma ogivala si inaltime de peste 10 m, se poate vizita doar prima parte a pesterii, restul fiind inchisa pentru a proteja colonia de lilieci.

Spre pestera Poarta lui Ionele, obiective turistice Valea Ariesului

Casa memoriala Avram Iancu, turism Valea Ariesului

Casa memoriala Avram Iancu si expozitia etnografica aflate in comuna Avram Iancu, o intoarcere in timp si regasire a unei parti latente din interiorul nostru de Romani.

Un alt punct interesant de vizitat in apropiere de Avram Iancu este Dealul cu Melci si Rezervatia peisagistica Cascada Pisoaia.

Cascada Pisoaia este o splendida cadere de apa, de aproximativ 18m, de pe un prag stancos de calcare.

Pentru iubitorii de drumetii comuna Avram Iancu este un punct intermediar spre Muntele Gaina.

Iubitorii sporturilor de iarna, schi, snowboard, sanie, partiile vor avea si parte de activitate din plin. Astfel, partiile de schi de la Arieseni, schi Muntii Apuseni, Vartop I si Vartop II, beneficiaza de zapada pe toata durata sezonului, adica decembrie-martie. Sunt dotate cu linie de teleschi, iluminat nocturn si bine intretinute.

Copiii, tinerii si parintii care prefera sania pot sa se bucure impreuna pe partia separata si special amenajata pentru acestia.

 

 

 Partia de sky de la Arieseni, obiective turistice Valea Ariesului

Vedere partia de sky Arieseni, turism Valea Ariesului

La 200 m. de partiile de schi Arieseni - Vartop, schi Valea Ariesului, aveti posibilitatea de a face patinaj. Patinoarul este unul sintetic si are suprafata de 105 metrii patrati.

Din anul 2010, s-a inaugurat partia de schi de la Garda de sus. Partia este dotata cu telescaun, iluminat nocturn si tunuri de zapada.

Top